Pages

Followers

Tuesday, May 17, 2011

Selamat Hari Guru!

Aku ingat lagi kalau masa sekolah dulu, mesti ada sambutan hari guru...Mesti semua budak2 sekolah buat performance khas untuk cikgu.....Ada yang tiru gaya cikgu laaa, menyanyi la, berlakon la, baca sajak laaa,syair laaa...macam2 laaa der...Rindu pulak aku kat zaman sekolah...

Bila aku dok kira-kira balik, hampir kesemua family aku jadi cikgu...Adalaaa dua tiga kerat yang tak jadi cikgu....Cita-cita aku dulu pon memang nak jadi cikgu..Disebabkan aku tak berapa nak pandai, tak berjaya laaa cita-cita aku nak jadi cikgu ni....huhu...Ermm...Sudah terlambat kah aku untuk menyambung kembali cita-cita aku menjadi seorang guru????Macam dah terlambat je kan..Hahaha...tu laaa, dulu masa sekolah takmau belajaq betui2...

Hurmm....Aku pon heran dengan diri aku sendiri...Kalau dah dari dulu aku nak jadi cikgu, awatlaaa masa nak sambung belajaq tu aku tak bersungguh2 nak sambung course pendidikan...haihhhh....Tu laaa kan...Kita hanya merancang, ALLAH yang tentukan segalanya...

Tapi kan, aku nak tanya laaa kat hampa kan, kalau laaa aku tetiba decide nak jadi cikgu sekarang, sudah terlambat ka?atau aku masih sempat lagi ka nak sambung cita-cita masa kecik aku tu...(I'm seriously keen to be a teacher coz I just love being a teacher...Ewahh...Ayat terbaekk..haha.)

Oklah, aku tulih entry ni sebenaqnya nak mnegucapkan "SELAMAT HARI GURU" kepada ayah aku, cuna aku, mak+pak sedara aku,kawan2 aku,jiran2 aku dan semua guru2 kat dunia ni.....Sekian.



Salam dan peace!
-Fatenz-

2 comments:

Nurul Farhana Kasim said...

i'm included..am i?hmm tenkiu faten...=)

Mrs Chot said...

heheheh..Selamat Hari Cikgu Farhana...