Pages

Followers

Monday, May 9, 2011

Aku.Misi.Berjaya.

Assalamualaikum cikgu! Haha...Tiba-tiba cikgu....tah pae tah...Ceritanya macam ni, aku ada 2 misi....Kedua-dua misi aku adalah sangat penting dalam hidup aku...Ehh jap..Aku rasa ini menjadikan kepada 3 misi.....ketiga-tiga misi aku sangat penting...Emmm...Tiba-tiba aku rasa macam banyak pulak misi aku....Ok lah.aku nak tambah lagi satu misi menjadikan sekarang aku ada 4 misi....keempat-empat misi aku adalah sangat sangat bermakna kepada aku...Apa misi aku?

MISI YANG PERTAMA:

Aku sedang dalam proses menguruskan dan mengembalikan bentuk badan aku yang ideal....Sekarang, badan aku dah bulat dan kembang mcm gajah.sampai semua orang dok mengata aku...orang putih kata, Nevermind. I will change my figure!starting from now!Jadi, aku harap misi aku ni berjaya.Nanti raya boleh aku bergaya sakan dengan bentuk badan yang ideal....haha....doakan misi aku yang pertama ni berjaya ye!

MISI YANG KEDUA :

Aku dah nak final exam dah untuk first semester...Jadi, aku nak study dengan bersungguh-sungguh supaya berbaloi aku dok keluaqkan duit kwsp aku dok bayaq yuran ni....Jadi, aku akan mula study dari sekarang!Semoga aku dapat result yang bagus! Doakan aku ya!

MISI YANG KETIGA :

Bila badan aku dah kurus ni....mungkin ku boleh cuba dan cuba lagi untuk pregnant....takpa, rezeki anak ni ketentuan Illahi...Jadi, aku dan husband aku akan terus mencuba sedaya upaya dan usaha apa sahaja untuk jadi seorang ibu dan ayah. Insyaallah kalau diizinkan ALLAH, doa kami termakbul jugak satu hari nanti. Hampa tolong doa kat kami tau!

MISI YANG KEEMPAT :

Baru aku tersedaq yang walaupon dah nak dekat 2 tahun kami kawin, kami belum sekali pon lagi pi honeymoon....Jadi, aku sangat teriningin nak pi bercuti kat pulau...aku harap tahun ni, adalah tahun yang bertuah untuk aku dan suami....Kami nak pi Pulau Redang! Mana tau lekat baby kat dalam perut aku nanti...Hihi....Insyaallah....


Jadinya, ni lah misi-misi aku setakat ni....misi yang paling utama yang pastinya misi yang pertama....jadi....aku harap Raya nanti berat badan aku akan kembali normal! (^_^)


Sekian, wassalam!

No comments: