Pages

Followers

Saturday, September 3, 2011

Zuriat (Wahh!Seriusnya Tajuk aku!)



Bahagianya hidup kalau ada anak ni kan?Bak kata orang, anak ni penyeri hidup suami isteri....murah rezeki bila ada anak ni kan...Plus, duit raya yang kita bagi kat orang boleh rolling balik...hahaha.....bila ada anak, duit raya org bagi kat anak kita, masuk dlm poket kita....kira rolling balik laaa kan duit raya yang kita bagi kat orang kan.Niat dah tak betui dah ni....hihhihii....



Tahun ni seperti yang sedia maklum, aku beraya dgn family sebelah husband aku...kat KL dgn Melaka....oklah..I admit, it's pretty awesome to celebrate Aidilfitri with my husband's family....Raya aku tahun ni masih menggembirakan dan masih meriah....Kesimpulannya, raya kat mana2 pon, dengan restu mak ayah dan kehadiran org tersayang, raya akan tetap meriah walaupon aku jauh dari family aku....Hihihi....Muhasabah diri laaa pulak kan...


Ada satu perkara je laaa yang aku dgn husband aku terasa kekurangan raya kami tahun ni....ANAK...Almaklumlaaa...Last year dah rasa raya berdua....This year konon2 kami berangan laaa nak raya bertiga pulak...Tapi, belum ada rezeki kami nak merasa raya bertiga...Jadinya, kami masih raya berdua....hihihi...Raya laaa dgn anak2 buah kami....Kan best kalau kami ada anak..kan?kan?



Tapi, nak buat mcm mana kan...


But I always imagine our home filled with laughter, joy and excitement with our kids…Ooops..Correction…Our CUTE and ADORABLE kids….hihihihi...But now, I feel empty without kids…just the two of us…so0o0 quiet…Hurmmm….Sedih betui…

Me and my husband always believe that this is a test from ALLAH…We pray everyday, even every single time from ALLAH to give us a child….to brighten our marriage life…

Orang suruh kami enjoy sementara takda anak ni..Orang suruh kami bercinta puas2 sementara takda anak ni…Alahaiii….Kamonlaaa wei…We’ve been in LOVE since 2005….We've been enjoying our single life to the fullest for almost 26 years!We’ve done everything! Nak enjoy apa lagi nyaa...And now we’re married, we need something else to lighten up our LOVE…And kids will surely brighten up our life..But, at the same time, I believe in ALLAH…HE always has better plans for us ahead….I strongly believe in what ALLAH plans for us with no doubt…Mana tau kami dapat kembaq ka nanti…haaaa…layan anak kembaq tu puas2…nak sangat kan!hehehe…but I’ll definitely feel very very THANKFUL that time….Hmmm…Berangan laaa Faten oii….Haha…

I’m 26 this year…(Oh my….dah 26 ke?Boringgg...) So, I extremely hoping for my own baby….Huwaaaa…owhhh…babies are so cute…I don’t care the baby is a boy or girl…They all look cute.Okay..Okay…Aku dah menyimpang dah ni…

Hurmm….Kesimpulannya, aku ni tetiba je pulak jadi kemaruk nak anak….Nakkkk sangatttttttt….tapi belum ada rezeki lagi…Ye…aku paham….Belum rezeki aku lagi..

Kadang2 otak aku ni terfikir, orang lain yang buang anak tu senang2 pulak depa mengandung kan…tak payah nak pi check kat doktor...Pastu, teruk2 pregnant 9 bulan, pi buang pulak baby tu..Apa daaa….Dah buat dosa pi tambah lagi dosa…Kalau budak tu mati, tambah lagi dosa tu…Ceiii…aku dok sembang ni mcm laaa aku baik sangat…Tapi, kalau hampa takmau anak tu mai bagi kat aku tu daripada hampa dok buang budak tu mcm sampah ja…Kesiannn…hihihi….Aku serius ni!

WE NEED A BABY!!!!!KAMI NAK ANAK!!!Amboii..dah macam rusuhan pulak..haha.

Ya ALLAH….Makbulkan lah doa aku dan suami ku ini…. Amin…



~Comel kan??Kalau anak aku takdak laa kulit cerah mcm ni kan...haha...tapi mestilaa cute gak kan...haha~

Sekian, terima kasih dan have a nice day peeps!

3 comments:

little miss shy said...

ape yg bole d comment? bykkan saba n tambahkan usaha k ! ;)

ReYNa said...

Faten..Meh baca tips cepat mengandung dlm blog i:)

[s.u.r.i.a] said...

salam ziarah. kita sama. :(