Pages

Followers

Thursday, July 26, 2012

Sudah 6 Ramadhan...

Amboiii tajukk! Haha..
Assalamualaikum semua!
Harini dah 6 Ramadhan....Jadi, aku tgh puasa ni...Haha....
Aku konon2 nya nak try buat Pavlova weekend ni...Tapi dah nak keluar jenjalan pulak..(Aku sebenarnya malas nak keluar...Tapi nanti kecik ati lak kalau aku takmo keluaq.)

Aku siap dah print resepi biskut2 raya and Pavlova tu...Confident habih la nak membaking Sabtu ni...Haha..Tapi, tu la...Dah nak keluaq pulak. Kena tangguhkan dulu la aktiviti membaking kepada next next week...



Depends pada tahap kerajinan aku la pulak....
 
 
Hampa dah beli baju raya? (common question masa bulan posa)
Aku belum beli lagi...Besa la aku...Hujung2 nak raya nanti baru la terhegeh2 pi beli baju raya...
 
 
Hampa dah buat kuih raya? (lagi common question masa bulan posa)
Kuih raya mmg aku tak penah pon buat sendiri..Tempah kat member2 opis ada laa...
 
 
Aku ingat tahun ni aku nak beli kad raya nak bagi kat kawan2 aku.....Dulu masa sekolah bila bulan posa ni, kat koperasi sekolah pon ada jual kad raya yg katun2 tu..Dlm satu pack ada 10 keping kad raya...Hihi...Pastu konon2 nak berahsia, pagi2 masuk kelas, letak kad raya kat bawah meja kawan2...Pastu, dengan tak ikhlasnya, aku mengharapkan balasan kad raya dari kawan2 aku..Hahaha...Sapa yang tak balas kad raya maknanya next year takyah bagi dah kad raya kat dia...Hahaha...Buruk perangai kan kecik2 dulu? Haha.... Hurmm...Rindu pulak time2 tu... (^____^)


Dulu masa ada marka (marka itu bukan suami saya..Cuma ex-marka ja), beria laa aku beli kad raya nala punyaaa besaqqq....Lagi besaq dari size A4 paper....Aku rasa 4 kali ganda size A4 paper tak silap aku...Haaa...Punya laaa nak tunjukkan kasih sayang..Hahaha....Sampai sanggup la aku pakai pos laju ka...Courier ka...Pos Ekspress ka....Siap tulih belakang sampul surat Tenkiu Encik Posmen... Mcm la Encik posmen tu nampak aku tulih mcm tu...Haha...


Nak2 ada yang lagi misteri selain dari letak kad raya kat dlm meja kawan secara sorok2, ada jugak yg sanggup mintak alamat rumah sebab nak pos kad ray..Snail Mail ok! Haha...Aku pon sama jugak la...Jadi dulu, kalau ada dgr bunyi moto posmen (dulu2 bunyi motor posmen pon aku cam...) Aku dah tersengih2 mcm kerang busuk dekat abg posmen tu depan pintu pagar rumah aku sambil mengharapkan kad raya untuk aku....Perasaan bila dekat sampul surat tu nama aku, memang tak terkata...Seronok sampai kembang2 lubang idung aku...Haha.. (Padahal, dpt kad raya ja pon...)
Nak lagi classic kenangan kad raya? Selalunya dalam kad raya mesti ada pantun ni kan? kan?
 
 
Pecah kaca, pecah gelas
Sudah baca, harap balas.
 
 
Haaa...Familiar tak pantun ni? haha...Kalau bagi kat budak2 zaman sekarang, mesti depa buat dono ja...Kita dulu, nampak pantun tu, terus pi beli kad raya berpacket2 semata2 nak balas semua kad raya...Hihi...Agak2 kat kedai buku Popular ada jual lagi dak Kad raya??

Tapi, zaman2 kad raya ni dah berlalu laaa aku rasa...Semua pakat online ja...Semua pakat pos kat Facebook dgn Twitter which is so0o0o0o0o0 boring!

Baju raya hampa berapa pasang tahun ni? (Lagi common question time bulan posa..Haha)
Aku rasa aku sepasang je la....Beli banyak2 pasang pon, aku bukan pakai baju kurung sgt...Membazir saja...(Padahal,nanti aku yg pulun beli sampai berpasang2 tanpa sedar....huahua)
 
 
Oklah..Sampai sini saja entry aku kalini....

"Selamat Berpuasa
Selamat Berbuka 
 Selamat Bersahur"





2 comments:

Sarah said...

:) pecah kaca pecah gelas...
haa...ni aku baca ni...tu aku balas... :)

Nurul Farhana Kasim said...

cik puan faten...
minggu depan ak nak i KL...jom teman ak jenjalan...(hahaha xjd laa kek pavlova hg tu...)
xdak lah, saja ja..bg hg ingat kat ak, kot2 hg nak pos kad raya kat ak jugak ke...hihi....