Pages

Followers

Monday, August 2, 2010

McD Taiping is not the same anymore...

Petang tadi aku keluar dgn husband aku cari kedai komputer...nak repair laptop adik aku ni...Bile dah settle, aku pon teringin nak makan McD buat kali terakhir before i'll go on diet..hehehe...tah berjaya ke tak laaa diet aku ni..hopefully berjaya laa ye...Back to McD story mory..

Husband aku pon tanya laaa kat mana ada McD??Aku pon dgn confidentnya jawab, kat area Tepeng Jaya tu Bi...aku pon bawaklaaa laki aku pi area Tepeng Jaya tu..Pastu bila dah sampai aku pon terkejut tgk dah takda McD kat situ...Tup.Tup.Baru aku teringat McD Tepeng dah pindah ke Tepeng Sentral....Aku pon dgn sadisnya,pi laaa kat Tepeng Sentral cari McD..

Tetiba tgh makan kat McD tepeng Sentral, aku pon teringat laaa zaman2 nostalgia masa McD still kat Tepeng Jaya..Waktu tu still skolah lagi...McD tu dekat dgn sekolah Convent aku tu..so,sometimes after habis ko-kurikulum hari Sabtu tu, aku pon pi laaa sana...(kiranya habis sosial la tu..haha.)Plus,dulu pon,if budak2 nak dating pon, it's either McD tepeng Jaya or KFC..haha...Boringg kan??tapi aku still rasa kesosialan kami tu best!hahaah...we olss takde disco as in KL...so satu2nya tempat we olss nak bersosial pon,maybe kat situ laa..haha!

Hurmm...Teringat plak time MIRC tgh dok famous..time tu laaa kitorg nak wat gathering laa apa la nak jumpa chatters2 secara live..so,mesti kami buat kat McD Tepeng Jaya punya..

Kekadang aku teringat gak,aku selalu follow kawan aku, Wanie kuar dating dgn pakwe dia...time skolah dulu biasalaa....nak dating mesti bawak org ketiga punya...kalau tak bawak member, mesti bawak adik..haha..so, aku ni selalu laaa jadi org ketiga ni...org tua2 panggil "Nuchleps=org ketiga ikut dating"...hahahah...Sampaikan time diorg gadoh pon aku tolong settle kan...

Hurrmm....teringat punya teringat time zaman McD kat Tepeng Jaya,habih satu burger aku....licin...hehehe...I look around and watch those youngsters hanging and lepaking kat area McD Tepeng Sentral ni...Dah tak mcm dulu....Plus, bilangan Mat+Minah Indon pon dah bertambah...So, dah hilang sedikit keaslian Tepeng ni..hahaha...

Apa2 pon, aku tetap suka McD Tepeng Jaya..Memang Best!!!!Tabik springg!

~Daaaaaaaaaaaaaaaa~

2 comments:

bella luna said...

wahhh gituu zaman nostalgia, me pun banyak kisah2 remaja kat MCD heheheh

Mrs Chot said...

gitulaaa hadek2...haha...dah tak best dah skang...eh..cantek gilaaa wedding dress yg u jadi model tu...