Pages

Followers

Thursday, September 30, 2010

Tekak-ku yg LOYA.

Malam tadi aku dinner dgn colleague aku..Farewell dinner untuk one of my colleague,Michelle.Die dpt better offer..Jadi, dia pon blah pi keja kat tempat lain..Kalau aku kat tempat dia pon aku blah..Sapa nak bagi,double up dgn salary yg kitorang dpt sekarang???haaaa...Tu laaa alkisahnya kenapa Michelle ni nak blah pi company lain...Better offer babe!
Jadi, bos aku pon decide nak pi dinner kat Japanese restaurant ni, Kura kat One World ja..sebelah dgn ofis aku...Aku ni, bila tau kami dinner kat Japanese Restaurant which will be 80% serving Sushi mula rasa tak sedap mulut + mual...

Ni la dia Kura Restaurant - One World Hotel


Around 7 kitorang dah sampai kat Kura restaurant tu...Aku selak satu satu page kat Menu tu..satu haram pon tak menarik minat aku...Haihhh...Last2 aku order nasik dgn ayam..Apa tah nama dia..aku ni budak kpg,jadi nama2 pelik2 ni susah aku nak ingat....dia pon serve laaa air green tea tu..aku hirup laaa sikit sebab time tu aku mmg dahaga..the moment air green tea tu masuk dlm mulut aku, aku rasa kembang tekak aku, nak termuntah!!!!air teh tu rasa mcm ikan!!!adoilaa..tekak aku ni takleh terima laa wei....

Bila dah sampai semua makanan yg di-order oleh bos aku dan semua org, aku dah mula bau benda alah sushi ni,mula laaa aku nak termuntah..nak nak depa ni pulak order semua yg tak masak punya sushi...adoilaaa....terpaksa laaa aku makan sikit, amik hati bos aku..satgi dia kata apa pulak..tapi,kalau ikutkan aku rela tak makan dari terpaksa seksa tekak aku ni sumbat makanan pelik2 ni....Uwekkkkkkkkkk!!!!!
Dah tu, bila aku dah sampai umah, terus aku cari asam..nak hilangkan rasa loya kat tekak ni....Uwekkkk...kalau hampa semua nak tau, sampai sekarang ni aku rasa loya lagi tekak aku....nasib baik tak muntah...

The moral of the story, aku punya tekak memang takleh nak terima menatang Sushi ni...Jadi,janganlaaa dok buat surprise nak belanja aku makan Sushi...Uwekkkkkkkk.....Aku BLACKLIST Sushi!!!!!!!!!Aku mintak maaf pada mereka yang suka Sushi...Aku ni budak kpg sbb tu tekak aku tak sesuai dgn makanan Jepun ni....Aku lagi suka masak lemak tempoyak...Huhu...

Ni haaa salah satu makanan yg di-order oleh bos aku..Euwwww...

~SEKIAN~

1 comment:

vanilla ice said...

omg.. tennnnnnnn

mentah sementah2 nye la nokkkk
ko sama je dgn aku wei..tekak org kampung
fully cooked dlu b4 served kt aku...waaa

larik cr toilet....