Pages

Followers

Thursday, December 16, 2010

Apakah Perasaan Ini??

Selamat Hari Khamis semua!

~Terkejut tgk ultrasound ni?Haha!Nope!Not mine.Aku amik kat Google je.Entah baby sapa tah ni.Cuma gambar ni sesuai dengan topik aku harini~

Musim pregnant kah sekarang?Depan pregnant.Belakang pregnant.Tepi pregnant.Sebelah pregnant.Sana pregnant.Sini pregnant.Situ pregnant.Pregnant.Pregnant.Pregnant.


Aku?Pregnant?Insyaallah.Dengan izin ALLAH s.w.t.Aku dan suami masih berharap dan berdoa pada ALLAH agar dimakbulkan doa kami. (^_^)


Apakah perasaan ini?Jika kecewa, seolah2 mempertikaikan ketentuan Illahi.Jika tak kecewa, apa pula?Adakah aku betul2 tak kecewa atau aku hanya cuba sedaya upaya untuk tidak kecewa?


Orang kata, jangan stress.Doktor kata, jangan stress.Bila stress kebarangkalian untuk kita mendapat berita gembira itu lebih tipis. Cuba bagitau aku siapa yang tak stress bila tengok orang lain dgn gembiranya menerima berita baik itu, lantas kita pula ditanya dgn soalan-soalan yang men-stresskan diri yang berbunyi seperti, "Kamu bila lagi?Belum ada lagi ke?Dah berisi?Cepat2 laaa proses.Kenapa nak tunggu lama2?Bila nak tambah orang ketiga?Lambat laa kamu ni..."

Ya!Aku stress dgn soalan2 itu!Boleh tak kamu DIAM dan biarkan aku begini?Aku sejujurnya, sangat kecewa dengan soalan2 itu.Aku juga mahukan anak.Sangat sangat mahukan anak.Hanya ALLAH sahaja yang tahu.Tapi, itu bukan kuasa aku untuk menentukannya.Tidak terfikirkah kamu soalan2 itu umpamanya kamu mempersoalkan ALLAH?Tipulaa kalau kamu kata kamu tak stress dengan soalan2 yang lagi susah dari soalan SPM ni (bagi yang sudah berkahwin dan sangat2 nak pregnant)!


Tapi..apakah perasaan aku?apakah?Biasa je?gembira?sedih?kecewa?stress?Aku sendiri pon dah confuse dgn perasaan aku ni..Heh!


Ni laa si merapu bila dah boring dan stress.


Chill & enjoy!


~Wassalam~

3 comments:

ayu said...

salam... tersentuh juga hati bile bace post tentang ini.. rezeki itu datang dari Allah, biarkan shja mereka berkata2..mlut org mmg tdk boleh dittup.. semoga kamu sabar menghadapi dugaan Allah ini...

*ilyza* said...

babe..terus bsabar n jgn sesekali putus asa..sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yg tbaik buat umatNya..dan semestinya ada hikmah di sebalik dugaan yg diberi ni..terima ketentuan Ilahi ini dgn penuh keredhaan..InsyaAllah 1hari nanti kesabaran kita itu akan dibalas dgn suatu berita kegembiraan..aminnnn..

Mrs Chot said...

Ayu&Ilyza:Tima kasih sebab bagi kata2 semangat.:).Tu laa manusia.kami berdua terima ketentuan Illahi.Belum ada rezeki kami.Cuma kadang2 tu geram pulak bila org ckp yang bukan2...tanya tu tak salah.tapi,kena laaa aware dgn perasaan org ye tak. :)