Pages

Followers

Monday, October 18, 2010

Saturday with my bestie - Fana

Last Saturday, i went out with Fana..Konon2 nak cari wallet..yang murah..dan cantik...Dan macam biasa kami still tak decide lagi nak pi shopping mall yang mana satu..Nak pi OU,kami dah boring dah dgn OU dan The Curve dan kawasan2 yang sekitar dengannya...Maklumla,ofis kami kat area situ jugak...

Nak pegi Pavilion,terpikir lak aku..Ada ke wallet..yang murah..dan cantik???mesti takdak...U'll never expect how cheap is the wallet that i'm searching for..maklumla,selalunya kawan2 aku ni yang golongan loaded dan sebagainya,RM100 tu kire murahlaaaa...Aku...hehehe...nanti aku bagitau harga wallet aku...

Pikir punya pikir, kami decide to go SOGO...haha..lawak kan...punya banyak laaa shopping mall kat KL ni,kami pilih SOGO....Anyway,kat SOGO ada banyak choices gak..and cheap too! Jalan punya jalan..ronda punya ronda..aku jumpaklaaa wallet yang eye catchy....sedap mata aku memandang wallet tersebut....Benda pertama yg aku tengok ialah : HARGA.....Boleh tahan...Harga wallet aku ni, RM40.00....Murah laaa jugak....Walaupon aku kalau leh budget nak cari wallet bodo2 harga RM20.00 ja..hehe...Aku pon beli laa wallet tersebut..ni laaa gambonya...Ala2 Fossil gitu...haha.cuma Fossil has more colors..yang aku punya wallet ni, plain je..Sila lihat...bagi aku lawa laa...


~Cantik tak??Actually color dia lagi terang dari gambo...~

Pastu, kami jejalan lagi kat area Perfumes..Fana nak cari untuk barang hantaran dia...Eeeeeeeeeeee!!!!Mcm tak sangka lak Fana dah nak kawen!!!Bestnya....Pi laaa kat perfume Christine Dior....tgk satu perfume ni..Aku tak ingat jenis yang mana...Fana nak suruh aku bau sedap ke tak..then,kitorg pon mintaklaaa sample dari salesgirl ni...Die pon tgk atas bawah..Mcm tak yakin laaa kami ni mampu beli perfume dia yang memang MAHAL tu!!!!Sebabnya, aku ni pakai selekeh...takde mekap2..Muka don je...Sebab tu dia mcm takmau layan ja kami...Hurmm..aku tak faham mentality org yang judge org lain dari segi attire ni...Susah jugak sebab walaupon kami ni pakai selekh dan nampak mcm tak berduit (mmg pon)..tapi tak semestinya kami memang takda duit...Kalau tak, xkan laaa kami singgah kat booth perfumes tu kan?an?an?Tapi,x salah jugak kami nak survey dulu..Well, "Customers are always right"... Aku harap nanti semua org tukarlaa mentality yg mcm tu..Bak kata pepatah omputih, "Don't judge a book by its cover"

Pastu kami pon jejalan lagi...Aku dahaga, then kami turun bawah cari minuman...Cari punya cari, aku terjumpa satu minuman yang 1st time aku tgk...Dia leh jadi hot drinks...Aku beli hot chocolate..Tapi,harga dia..Mak ngaiii...mahal gila..RM8.00 satu tin....ni haaaa minuman yang aku ckp ni...sila tgk bawah.


~Ni laaa dia Hot Drinks tu...ada step2 yang perlu diikut...Tapi aku wat x jadi pon sebab sepatutnya kene tunggu 3 minutes before bukak tin tu..tapi aku dah tergedik2 bukak dulu.hehe~

Pastu, kami nampak lagi satu drinks..yang ni pon 1st time aku jumpak drinks ni...Starbucks Coffee dalam botol...cantik o0o0o0 botol ni..Mahal jugak..Cost us about RM8.00...Hurmm...Sila lihat di bawah:

~Yang nilaaa...Aku beli satu je..Mocha flavor...Fana beli dua..one for her and one for Miki...hehehe....~

[Last but not least, Ni lah alkisanya...I spent my Saturday with my bestie which bila umur dah menjangkau 25tahun dan 80% daripada member2 aku dah kawen dan dah ada anak adalah satu rahmat bila aku masih lagi berpeluang keluar jalan2 dgn kawan2 aku yang lagi 20% unmarried...hehe...Dan...walaupon aku sebenarnya telah menghabiskan duit aku almost RM20 hanya untuk 'drinks'???..haha...]












































2 comments:

meRahJambo0 said...

which sepatutnye aku bole join.lps aku jwb sms ko aku pon golek2 semula atas katil sehingga pukul 6.(T_T)

fana kawen bila?

Mrs Chot said...

haaa..tu laaa..tetibe ko senyap jek...aku ckp kat fana mesti ko tetido balik ni....fana kawen bila??ko tanye laaa tuan punya badan...hehe..kang aku sibuk2 bagitau kang marah lak fana... :)