Pages

Followers

Tuesday, November 9, 2010

Aku yang baru terhegeh-hegeh nak FURTHER STUDY!


Helloooo!Lama jugak aku tak update blog ni...Sebab kesibukan yang disengajakan dan MALAS nak menaip..Takdak idea sampai laaaa today..baru terfikir nak tulis apa dlm blog ni!Hihi...



Saya nak further study!..(Kesian aku...Di kala kawan2 aku semua dah habis degree dgn jayanya, aku masih terkial2 cari IPT yang sesuai untuk continue study since aku ni nak cari yang part time je)



Bapak aku ada terbaca satu advertisement (UIA) kat dlm paper..Pastu dia pon gunting advertisement tu and tunjuk kat aku.Aku yang sebenaqnya dah baca advertisement tu...Jauh di sudut hati aku(ewaahh...) memang aku nak laaa continue..Tapi disebabkan aku ni banyak sgt komitmen (aku sendiri yang cari pasal nak ada komitmen banyak2), aku diam je laaa...Hutang dah banyak, bila sambung ni lagi bertambah hutang aku dgn PTPTN...haha...Hutang time diploma pon aku dok bayar RM50 je monthly..hahah...kesian kat aku!ni nak tambah lagi around RM19k++ untuk Degree...Haihhzzz....


Maka,aku pon apply laa dengan penuh dedikasi....Hantar semua form2 dan sijil2 kepada mereka yang berkenaan.....Tunggu punya tunggu punya tunggu..Akhirnya aku dapat reply letter and then offer letter.. Alhamdulillah...aku insan yang paling gembira....Plus, mak pak aku happy gila..I live my life to see them happy.cewaahh...Harap aku boleh bagi mak pak aku bangga dengan diri aku setelah aku jugak yang mengecewakan mereka dgn keputusan SPM ku yang macam haram 8 tahun dulu....huhuu..


Hurmm...A bit about the part time Bachelor programme at UIA. Classes will be held during weekend – 1st & 3rd week every month. There'll be 11 semesters in total spanning 3 years 10 months. 3 semesters in a year.Jan. & June will be normal semester and Nov. will be short semester. Normal semester = 4 1/2 months long. Short semester = 2 1/2 months long. Must complete 120 credit hours to graduate which includes 36 courses plus 1 component of Project Paper, carrying 12 credit hours (Okay,this Project Paper thingy really freakin me out..Can i do it??Errrr...Insya'allah.)



Sebenarnya, aku risau jugak…Takut nanti lama2 aku malas nak gi kelas sebab malas..Tau2 laaa kan..time weekend..selalunya bangun lambat…sekarang ni every 1st & 3rd week, kena bangun awal pegi kelas one whole day!mati aku…tapi, kalau auntie aku yang dah kawen and ada anak boleh buat part time degree, takkan aku yang takda anak ni takleh kan???Plus, auntie aku dah Grad dah pon…It’s just about DISCIPLINE laaa…Insyaallah, aku akan cuba mendisiplinkan diri aku selama 3 tahun ++ ni…



Anyway, Alhamdulillah as I’m accepted to continue my study at UIA in Executive Bachelor in Business Management. Pray for my success ya!



Love,

~fatenz~

1 comment:

MRS. K said...

chaiyok fatin!!

azab akak dah lepas.. hehee