Pages

Followers

Tuesday, November 30, 2010

Kabut di hatiku siapa yang tahu?

Waahhh...Tajuk aku malam ni dah macam tajuk lagu jiwang lakkk..hahahaha...
Bukan apa....Small matter ja...Tapi ada laaa sikit rasa tak puas hati....Nak melawan,dosa...Nak biar, sakit hatiku....Jadinya....Buat bodo je laa...Ngadu kat blog ni haa....
Keluh Kesah Puan Chot katanya....
Between husband dan kawan - Obviously husband will be my priority...Tapi dalam sesetengah situasi antara kawan dan husband, aku jadi bengong sebentar....Contoh2 situasi yang aku maksudkan:-
CONTOH 1: Bila kawan kita jemput pegi kenduri doa selamat sempena majlis tunangnya.Kawan aku jemput aku dan husband, tapi husband aku takmau pegi dengan alasan,"Alahhh...tunang je pon..Nanti kenduri kawen dia kita pi laaa..." After pujukan demi pujukan dia masih dengan keputusan takmau pi....Sedangkan aku punya laaa nak pegi majlis tunang kawan aku yang sorang ni...Haihzz..Apo nak dikata...Aku kena ikut cakap husband...
CONTOH 2 : Aku dan berjanji dengan kawan aku 2 bulan yang lalu nak temankan dia pegi Seminar...Tapi last2 minit husband dan ibu mertua ajak aku pegi balik kampong....Apo nak dikata,ku turuti jua kehendaknya....
Urghhhh....Tak larat aaaa nak taip banyak2 contoh...Yang pastinya, sekarang aku tgh menghadapi situasi yang pertama..........KECEWA-nyaaaaaaa akuuu sebab tak leh attend E-day kawan aku tu....

2 comments:

thisisfarhana said...

adekah???? alaaaaaaaaaaa. huhu, aku pun tgh sedih skrg. :(

Mrs Chot said...

Aku cuba usahakan untuk mengahadirkan diri ke seminar tu dgn ko...haha...dugaan...dugaaan kawen...cewahh...haha.