Pages

Followers

Friday, January 28, 2011

Doktor cakap.....

Semalam saya pegi jumpa doktor....Sebab doktor nak jumpa saya....Dia cakap berat saya dah turun 2 kg daripada berat yang sebelum ni....Tapi, dia ckp, if berat saya turun lagi 5-6kg better!

Mungkin, sebab ni laaa saya masih belum pregnant..Takpa2...Sekarang, saya akan cuba men-diet-kan diri saya dan saya akan pastikan saya turun sebanyak 5kg....Harap2 bolehlaa...

Doktor nasihatkan saya suruh saya banyak bersenam...Dia juga nasihatkan suami saya suruh suami saya bawak saya pergi bersenam atau berjoging!Saya pon berkata pada doktor, "Doktor, macam mana husband saya nak bawak saya pegi bersenam, husband saya ni asyik main bola je.." Doktor pon cakap balik kat suami saya, "Kamu kenalaa kurangkan sikit main bola...Tolong wife u ni turunkan berat badan...Bawak dia pegi joging petang2 after work....Insyaallah, mesti lagi senang isteri u nak turunkan berat badan.Kurang2 kan main bola ye..."

Saya pon senyum kat suami saya....Weeeeee... (^_^)

Jadinya, doa-doa kan lah saya dapat turunkan berat badan saya tau!!!

~Daaaaa~

1 comment:

*ilyza* said...

babe..mmg berat badan cud influenced ur chances to preggy..takpe babe..teruskan usaha hang..jgn give up k :)