Pages

Followers

Saturday, February 5, 2011

Cuti yang berlalu begitu pantas!

First of all, Happy CNY to all!!!I was on holiday since 1st of February 2011 but it seems like still not enuff yet!Hihi...6 days of holiday were passing by so fast!Tup.tup. esok aku dah nak balik KL....

Hurmm....Cepat sungguh masa berlalu...Tak puas rasanya bercuti kat Tepeng...Apa nak buat...aku ni hidup merantau...Rumah pulak dah terbeli kat Selayang nun....Nak tak nak terpaksa laaaaa hidup kat sana....

Macam xda yang menarik pon yang berlaku sepanjang aku cuti ni....Cuma, ada laaa aku kuar lepak+gossip2 dgn Farah & Fana...Tu pon sebenaqnya kami plan to go Bukit Larut early morning as 7.30am....Pastu, aku lak tak jadi sebab nak masak nasik lemak....Kami re-schedule perjumpaan kami tu at 11am kat Tesco (tak abih2 Tesco)...Fana lak nak kuar dgn mak dia gi survey2 pelamin... (Fana nak kawin 4th June)...Last2, aku jumpak Farah dulu kat Tesco...Tu pon kitorang jumpa after Solat Jumaat around 3pm...Melepak sambil bergosip2 kat Secret Recipe sementara tunggu si Fana settle hal dia....(Saja nak bagitau..Masa aku dgn Farah dok melepak kat Secret Recipe, Fana try call kami tapi can't reach us sebab kami punya mobile phone dua2 takdak line...Apa daaa Tesco, xdak line!)

Then, after dah habih bergosip2 pasal macam2, aku dgn Farah pon chow dari Tesco dan menuju ke rumah Fana....Rupa2nya Fana tak pi pon lagi survey pelamin dgn mak dia sebab mak dia ada hal....So, kami pon menuju ke butik2 kahwin yang available...(Nak bagitau lagi, kami naik keta baru Fana...Farah kata dia teringin nak naik keta baru Fana!hihi.)

Disebabkan banyak butik2 kahwin dah tutup time kitorang pegi tu, kami decide nak pi tgk butik kahwin yang aku prnah ambik dulu...kat Akma Sri Andaman....Nasib kami baik, butik kak Akma ni x tutup lagi....so, dgn meriahnya, kami pon masuk & belek2 album gambo kat butik ni...Sambil2 tu tgk jugak baju2 kahwin...Tetiba si Farah ni menjerit panggil nama aku sambil jarinya menunjukkan ke arah dinding.....Tup.tup bila aku tgk ke arah dinding itu, rupa2 nya ada 2 keping gambo aku time kenduri aku kawen haritu....Hihi...Kembang kempis hidung aku tgk gambo aku tu!! (bangga laa tu..belum lagi keluar gambar kat billboard lagi tu!hihi.)

Pastu, kitorang balik umah Fana,tumpang solat dulu...lama jugak sebenaqnya melepak kat umah fana....sambil memberi idea2 untuk wedding outfit nya....hihi...sempat laaa aku dgn farah menyentap kuey teow goreng mak fana!kalau tak disebabkan perut aku dah overload haritu, mau jugak aku tambah 2-3 pinggan kuey teow goreng mak fana ni...Sedap weiiiiiiiiiiiiii!!!

Pastu kitorang gi Tpg Sentral....Sebenaq nya ada reunion ex-convent,tapi actually bile kitorg dah sampai kat Mc D tu,takde pon muka2 yang familiar....Hurmmm,so, kami 3 org terus chow dari Tpg Sentral...Kami ada snap bebrapa keping gambo....khas untuk aku dan Farah tukar gambo kami kat Profile Pic dlm Facebook kami...Hahahahah...

Enjoy our photos!

~Aku yang merapu..Aku dah gemok gila kan?hurmm...~

~Gambo ni blurrrrr..hihi...tapi nak letak jugak gambo ni!~

~Otw gi survey pelamin kat butik kahwin~

~Ni laaa gambar kawen aku yang terpampang kat butik kawen tu!haha!~

~Hehehe...Sorry Fana.Gambo kamu cenggini laaa pulak!~

~Ni gambo2 randomly snap oleh iphone4 fana yang ada application Lomo-lomo tu...Canggih derr sampai aku dgn Farah jakun!~




3 comments:

meRahJambo0 said...

wey bestnye korg berjalan2...bila la aku nk bole kluar dgn korg..=(

Elin said...

hi faten...same ar akak, klu balik tepeng...tak tau nk p mana,..sure pegi tesco (asik2 tesco)..huhu. nasib la ada tesco :)

Mrs Chot said...

elin:tu laa...sedey coz dulu slalu lepak kat Mc D Tepeng Jaya..now dah takde...boring dow!