Pages

Followers

Thursday, April 14, 2011

Orang Yang Beli Rumah Flat,Apartment&Condo orang yang BODOH??Whut da F***??!!

[RUMAH KU SYURGA KU]


Duhh....Title entry aku kalini sungguh meng-EMO-kan aku la...

Ada ka patut ada sorang hamba ALLAH ni ckp mcm tu??Kata nya kepada aku,"Orang yang tak beli rumah atas tanah tapi beli rumah tingkat2 tu or Condo/Apartment/Flat tu orang bodoh....So, bila aku kira2 balik, setelah ditambah,tolak, bahagi,darab semua aku ni kira BODO laa sebab beli rumah tingkat2???

Haihz...Pada pendapat aku, setiap orang ada pendirian dia sendiri kenapa dia beli rumah atas tanah ka, rumah tingkat2 ka, rumah papan ka....rumah apa ka...And kenapa aku beli Apartment instead of rumah teres ka, rumah double storey ka, rumah semi-d ka...kenapa?Sebab aku cuma mampu takat tu ja wei...Aku mampu nak beli rumah apartment ja...nasib baik aku mampu gak nak beli rumah....kalau aku ni tak mampu langsung nak beli rumah kira aku ni apa?Dungu?Bodo bedengung???

At least kan, hamba ALLAH ni patut respect sikit laaa kan...Hang mampu beli rumah banglo ka rumah semi-d ka rumah teres ka tak kisah laaa kan...masalahnya aku ni tak mampu nak beli rumah atas tanah...jadi, tak perlu nak kata org mcm aku bodoh sebab beli rumah tingkat2 ni...

Jadinya, bersepah2 cikgu duduk kat rumah aku ni semua bodo laaa sebab beli apartment...Agak2 laaa derr....

The best part is, hamba ALLAH ni baru dok survey2 rumah...Baru nak beli rumah, dah bising satu kampung...Macam GAMPANG laaaa wei...(maaf, agak kasar entry aku kalini sebab aku tak puas hati laaa..)

Silap2 hamba ALLAH ni end up beli rumah mcm aku jugak....bukan laaa aku nak doakan, tapi cuma nak habaq laa, jangan cakap besar sgt derr....Sembang hebat...Boleh blah!

Ok laaa..sampai sini je entry aku for today....

Wassalam and Sekian.






2 comments:

Nurul Farhana Kasim said...

panas gak telinga baca entry hg kali ni....suka suki je kata kat org cmtu.hebat sgt ke org yg kata tu?

Mrs Chot said...

Haahahha...tu laaa wei....aku tak berani nak kata laaa....mungkin dia mmg lagi mampu laaa dari aku ni haaa.....so, sebab tu lah dia ckp lagu tu kot....hahahaha...besalaaa kan manusia wei....