Pages

Followers

Monday, June 11, 2012

I Can Say This Is The Best Weekend Gateway Ever~

Assalamualaikum semua!

Aku nak share my last weekend gateway dgn budak intern kat ofis aku, Oni... Bolehnya terjadi weekend gateway dgn si Oni ni sebab husband aku gi Company Trip ke Bandung..Maka tinggal laa aku sorg2 kat rumah....Utk mengelakkan daripada rasa sunyi yg melampau, mula2 aku ajak si Oni ni dtg teman aku kat rumah aku....Pastu, aku terasa mcm it's gonna be a very plain weekend la kalau kitorang stay kat rumah je since kereta aku mak mertua aku pinjam gi Melaka....So, bila takdak kereta susah lak nak gerak....Plus, kat area rumah aku ni, public transport takda..Jadi, susah nak gerak pi mana2...



So, aku pon decide nak pi stay kat hotel mana2 kat area KL...aku pon mulakan pencarian hotel di Google....Mostly hotel fully booked mungkin sebab cuti sekolah kot...Finally after a few Google search, aku pon terjumpa satu hotel yang available....Aku pon book bilik  for 2 nites. Hotel ni dekat dgn KLCC...Public transport pon senang....



Fyi, husband aku fly off to Bandung hari Khamis (7th June 2012) and coming back on Sunday (10th June 2012)....Aku membujang selama 3 1/2 hari 3 malam....

Itinerary perjalanan kami bermula begini:-


1. Pada hari Jumaat (8th June 2012) aku mintak kebenaran dari bos aku nak balik pukul 4 ptg. Bos aku bagi kebenaran, jadinya kami keluar ofis around 4.30 pm...Kami naik teksi from ofis ke Kelana Jaya Putra LRT.




2. Dari Kelana Jaya kami naik sampai ke stesen KLCC. Sgt dekat dgn hotel yo!




3. Dari KLCC kami jalan kaki about less than 5 minutes to our hotel : Corus Hotel, KL.




4. Kami pon check-in hotel and our room is on the 4th Floor, room no. 425.




5. Bila dah check in, kami pon mandi and tukar baju and rehat sekejap to refresh sikit then after Isya' around 9pm kami pon keluaq jalan kaki to Suria KLCC. In our mind, kami nak pegi Kinokuniya and then nak beli Subway balik mkn kat hotel.




6. I bought few books from Kinokuniya!




7. Kami bajet2 American dinner makan Subway! Huahuahua...




8. Jadi after dah beli Subway tu kami pon walk back to our hotel....Makan2, sembang2 and then excited nak baca buku yang baru beli tu....Sambil2 tu kami pon berbincang mcm mana nak pi Bukit Bintang esok tu...Naik Putra laa...Naik Monorel la....tetiba Oni ternampak satu flyers hotel yang bertajuk "Free Shuttle Service to Bukit Bintang".....Wowwww!!! Betul2 kami jadi tourist ni! Ini menjimatkan duit dan masa kami! Free Shuttle ni ada timing dia sendiri. Pukul 10.30 pagi, 2 ptg and 6.30 ptg.Sebelum tu, kami kena book shuttle to one hour before. Kami decide utk keluar pukul 2 ptg.




9.  Keesokan harinya, Saturday 9th June 2012 kami pon bersiap2 laaa dlm  pukul 11 camtu...Aku call Concierge counter around 12.30 pm utk book free shuttle service tu. Then around 1.55pm kami pon turun la tunggu kat lobby....Yang naik 4 org ja...2 org tourist dari Pakistan kot...pastu aku dgn Oni....Driver shuttle tu beria2 laa tanya kami ni dari mana...Pastu kami 2 org dah tergelak2 dah...Ckp laa kami ni dari KL je pon..Saja ber"weekend gateway".....Pastu driver tu tanya la kami pernah pi dak Chocolate Kingdom? Ni Chocolate buatan Malaysia...Kami pon ckp laaa tak pernah pi...Driver tu pon dgn baik hatinya bawak la kami pi Beryl's Chocolate Kingdom..Rasanya dah dekat dgn area Bukit Bintang....



10. Kami end up tak beli apa pon kat Chocolate Kingdom tu...Tgk2 ja....Mahal jugak chocolate kat situ....Then, driver Shuttle tu terus laaa hantar kami kat Sg Wang Plaza.....Dgn riang gembiranya, aku dan Oni pon turun dan terus masuk Sg Wang Plaza.....Mcm biasa la, bila dah pi Sg Wang, ada laaa few baju2 murah yang aku "terbeli"......Hikhikhik.....




11. Pastu, kami pi Berjaya Times Square.. Aku nak cari cincin utk aku and husband aku...Sebab cincin lama dia tu dah hilang....Tapi, aku takdaklaaa mcm sesetengah org yang banyak duit tu pi beli kat Habib ka, Lazo Diamond ka, Poh Kong ka, Tiffany & Co ka...Aku pi beli yang Stainless Steel ja...Sepasang dlm RM40 ja...Huahuahua....






12. Bila dah berjaya beli cincin, kami pon patah balik ke Sg Wang utk makan KFC kat sana.....Kemudian, balik ke hotel........Puas shopping..Kalau husband aku gi shopping kat Bandung, aku ni mcm shopping kat Bangkok la...Huahuahuahua....


13. Pada malam hari Sabtu, aku dgn Oni tak pi mana2 pon...Stay kat hotel, baca buku cerita yang kami baru beli sampai tertidoq..Haha...


14. Keesokan harinya, Ahad 10th June 2012, hari yang ditunggu2 tiba..Suamiku pulang dari Bandung..Suamiku belikan macam2..Hahahahah...Takdak la macam2 sangat...Hehe....Jadi, aku pon ajak Oni, adik aku, Aidil pegi ambik husband aku kat LCCT....Bersemangat kental kan?Haha...



15. Lepas dah ambik husband aku kat LCCT, kami pegi pulak Putrajaya sebab nak hantar Oni balik rumah dia....Kebetulan rumah dia dekat dgn Alamanda, kami pon lunch or tea-time kat Alamanda dulu....


16. Lepas makan kat Alamanda, kami pon hantar Oni balik rumah dia and aku,Aidil and husband aku pon balik rumah......Maka berakhirlah weekend gateway aku...Hahahahah...Such a memorable weekend gateway!!!!

17. Ohhh....Apa yang telah dibeli oleh suamiku kepadaku????Jeng....Jeng....Jeng...

Oklah...Setakat ini sahaja.....Salam and bye all! (^_____________^)

2 comments:

MRS. K said...

Haha ok la tuh
Brapa bajet terbang utk gateaway ni yang? Cer citer hehehe.

Mrs Chot said...

Hahaha...Ok...jap nak senaraikan:-

1. Teksi from office to Putra LRT Kelana Jaya : RM10
2. Putra LRT From Kelana Jaya to KLCC: RM2.40
3. Corus Hotel 2 nites: RM300
4. Shopping books at Kinokuniya:
RM96
5. Subway: RM20
6. Shopping baju kat Sg Wang: RM100
7. Beli cincin kat Time Square:
RM41
8. Tambang monorel from Bukit bintang to Bukit Nenas: RM1.20
9. Tambang putra lrt from Dang Wangi to KLCC: RM1.20
10. Tambang teksi from Hotel to Selayang (balik rumah): RM11.70
11. Duit petrol dari rumah ke LCCT: RM30
12. Mkn kat Alamanda: RM40

TOTAL: RM653.50 (Ni termasuk shopping laaaa) hehe...