Pages

Followers

Wednesday, February 9, 2011

::MISTERI KEWUJUDAN CARDIGAN::


Selamat Pagi semua!

Aku tengah musykil ni...Pelik pon ada...Heran pon ada...Pikiaq punya pikiaq, dok tang tu jugak...Aku masih heran dan pelik...Ajaib pon ada...Magic pon ada...


Ce cite!Ce cite!Ce cite!Hehe...Macam ni ceritanya! Pagi tadi, masa nak pi keja (kami naik motor ja pi keja) aku nak letak laa handbag aku kat bawah sit skuter aku tu. Pastu aku nampak satu half cardigan berwarna coklat kat dalam sit motor tu...Aku pon tanya laaa kat laki aku, sapa punya ni??Laki aku jawab balik, bukan sayang punya baju ka? Aku kata laa, Hishhh....Masa bila pulak sayang pi letak cardigan tu kat bawah sit motor tu...Pastu, kami pon maleh nak bincang panjang2 misteri kewujudan cardigan itu di bawah sit motor kami...Kami pon gerak laaa pi keja...


Tapi, otak aku dok menerawang pikiaq pasai cardigan coklat tu laa...Sapa punya?Bila pulak aku ada cardigan yang tu?Aku yakin dan pasti, cardigan tu bukan aku punya.Sepanjang perjalanan pi ofis aku tu, aku dok pikiaq lagi, Kak ipaq aku punya ka? Kazen laki aku punya ka? Tapi, kalau depa punya, lagu mana pulak dah tiba2 ada kat bawah sit motor aku...Sebab kelmarin, time laki aku ambik aku balik kerja, cardigan coklat tu takdak lagi! Kelmarin lepas laki aku hantaq aku balik rumah kat selayang, dia pi main bola kat Gombak. Aku tanya laa laki aku, kot2 dia pi singgah umah mak dia. Dia kata tak singgah pon. Balik Selayang terus. Jadi, possibility kakak ipar & kazen aku tu yang punya cardigan pon bukan jugaklaa...


Ataupon, laki aku ada bagi pinjam moto dia kat kawan2 dia, then gf kawan2 dia yang tertinggal cardigan tu kat bawah sit motor. Aku tanya lagi kot2 dia bagi kawan2 dia pinjam moto, dia jawab takde pon...


Ataupon, laki aku ada tumpangkan sapa2..pastu org tu lupa nak ambik cardigan tu? aku tanya laki aku, dia jawab, masa bila pulak dia tumpangkan orang....mana ada...


Ataupon, cardigan tu laki aku yang punya!hahahaha....Yang ni lawakkk...Auwwwww...


Dok pikiaq punya pikiaq, aku pon dah sampai depan ofis....Aku ambiklaaa bag aku kat bawah sit motor. Before that, aku belek2 dulu cardigan tu dgn teliti!Hurmmm...Banyak bulu kucing dok melekat kat cardigan!Definitely not mine laa....Rumah aku mana ada kucing...


So, sampai sekarang ni aku dok pikiaq sapa punya cardigan? Kalau petang ni, time aku bali kerja, tetiba cardigan tu takdak, memang bertambah heran laaa aku... Nevermind..We'll wait and see later after work!


Once aku dah selesaikan misteri kewujudan cardigan ni, aku story kat hampa naaa.....

~Haaa..Lebey kurang camni laaa rupa cardigan tu.Tukaq color dia jadi color brown!~

~Sekian keluh-kesah aku~

1 comment:

sayap said...

aku rasa la..tu kain buruk kot..laki ang buat kain bruk..kekkeeee